woensdag 24 oktober 2012

Lapjesmarkt en winkelen!

Vanmorgen zijn Manon (ons logee) en Yvonne (vriendin en collega) en ik, naar de lapjesmarkt geweest, deze is/was in Lelystad. Het viel ons wat tegen, veel kramen waren er niet, maar ondanks dat ben ik toch nog wel leuk geslaagd! Ik heb stof gekocht met muzieknoten, onze zoon blaast op een cornet (voor de genen die niet weten wat een cornet is; dat is een blaaskoper instrument een verkleinde trompet). Hij vraagt ook steeds wanneer hij ook eens een tas krijgt! Yvonne zag deze stof en ik heb gelijk een stuk gekocht! Daar ga ik een mooie tas mee maken, zodat hij die kan gebruiken voor zijn muziekles en als hij naar de Brassband gaat.
Voor mezelf heb ik die blauwe stof gekocht, wat daarvan gemaakt gaat worden weet ik nog niet.........
Bij een kraam hadden ze heeeeeel veeeeeel lint, knoopjes, kant en van alles en nog wat. Ja, ik ben een ras echte Fries, dus een stuk lint gekocht met de Friesevlag print. En lint waarop staat, hand made with love. Als ik dan iets maak voor kado of zo, dan kan ik deze er mooi tussen naaien. Die witte lap stof is: stijkkaton. Dat is veel steviger dan strijkvlieseline.
Deze knoopjes vond ik erg schattig, dus ook maar mee genomen! Twee rode, 2 roze hartjes en 2 donald duck kopjes. Al met al goed geslaagd! En daarna zijn Manon en ik nog even de stad in geweest.
Bij de boekenvoordeel lag dit gave boek! De meeste beesten zijn gehaakt en een paar staan erin om te breien. Ik kan niet breien, maar vond het boek zo gaaf, dat ik dacht deze gaat mee!
Hieronder zie je een paar foto's wat erin staat om te maken.
Leuke hond.
 Mobiel met vlinders en bloemen.
En een ijsbeer. Ik heb natuurlijk niet alles op de foto gezet, jullie moeten wel nieuwsgierig worden natuurlijk! hihihihihi..............
Deze week zijn Manon en ik veel aan het freubelen. Alles wat we gemaakt hebben komt aan het eind van deze week op mijn blog te staan!

Groetjes Hannie

8 opmerkingen:

 1. IK weet wel wat een cornet is hoor!
  Zat jaren in harmonieorkesten.
  Heel leuk om een speciale tas voor hem te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee om een tas met muzieknoten te maken. Worden de nootjes de binnen of de buitenkant. Lijkt me ook een leuke combi met oude (of nieuwe) PTT zakken.
  Die ijsbeer is gaaaaaaaaaaafffff....
  Ben benieuwd wat je de hele week gefreubelt hebt. Wilde vanmiddag Pinokkio afmaken maar mijn moeder wilde winkelen. Nou dat heeft me dus een hoop centjes gekocht hahhaha.. Koop nooit kleren voor mezelf nu dus wel....
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk toch maar een lapje gekocht. Ben benieuwd wat je gaat maken. Ik ben niet geweest, genoeg liggen haha.

  grt Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Hannie.
  Dat is ook een mooi boek,staan ook leuke dingen in vooral die beer.
  En wat heb je leuke stofjes gekocht.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke aankopen! Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jij bent goed geslaagd, super leuke stof voor OJ zijn tas. Mag ik je een tip geven, strijk er wat stevige opstrijkbare vlieseline tussen, krijgt hij wat mooier volume en voor muziekboeken is hij steviger. Ben wel benieuwd wat jullie allemaal gefreubeld hebben. Ik heb ook mijn best gedaan maar ben het kabeltje van de camera vergeten dus volgende week foto's. O ja, dat boekje, leuk, het is een verzameling van knuffels uit allemaal andere boekjes, ze kwamen me heel bekend voor. Liefs, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je tip, maar ik weet al dat dat steviger is om er strijkvlieseline er tussen te doen, ik heb dat vaker gedaan bij een tas of iets anders. Op de foto zie je ook een lap witte stof liggen en dat is strijkaton, dat is nog steviger en dat ga ik aan de binnenkant strijken.

   Groetjes Hannie

   Verwijderen